Intrigi.bg Политика PR специалист: После да не питате защо не искат да разпитват Цветан...

PR специалист: После да не питате защо не искат да разпитват Цветан Василев?

1213
0

Накратко, след като избутва затъналия в дългове Гергов от най-печелившият му бизнес и за една бройка не взима и бТВ, успелият мъж на 33 изчиства дълговете на ”консултанта на бТВ”, като взима за без пари цяла бизнес сграда, която пък разменя за последните липсващи му проценти от ”Булгартабак” и цяла верига за търговия с домакинска техника и електроника, без реално да даде една стотинка свои пари!

След вчерашното интервю на Люба Кулезич с Цветан Василевпоследваха коментари за скандалната сделка на бТВ с Делян Пеевски.  Ето един от тях:

Значи, гледайте колко е просто!


Краси Гергов прибира едни 15 милиона долара от собствения си медиашоп „Пиеро 97“, които всъщност трябвало да бъдат платени на бТВ през 2012 г. За вече излъчени реклами на клиенти на медиашопа.


Това задължение почти довежда до фалит телевизията, по онова време нападната и източвана от Андиан Сербу, понастоящем затворник в румънски зандан за измама и пране на пари. Самият Гергов все още е акционер с 6% в бТВ през фирмата си „Топ тон“. Която фирма той залага като обезпечение на кредит, взет от офшорката „Dalee“, която пък е захранвана от КТБ – по онова време Банка на годината, управлявана от Мистър Икономика ‘2012.


За да спаси бТВ, Гергов сключва договор за заем за близо 35 милиона долара, но реално тегли само 15 от тях.


Не връща нито стотинка, но през 2013 г. „Пиеро 97“ си сменя собственика (заедно с няколко медии и издания, собственост на рекламния могул) и всички работещи в тях знаят, че Пеевски им е чорбаджия вече. Който пък все още е Духовен син на Мистър Икономика ‘2012.


През 2016 г., след фалита на КТБ, закъсалата бТВ продава новопостроената си и никога не ползвана сграда на Околовръстно шосе за мижавите 2,8 милиона евро на „Балканска медийна компания“, собственост на Мама Кръстева и Мамин Делян. Само данъчната оценка на тази сграда е 25 милиона лева… Да, разликата в цената странно съвпада със задължението от 15 милиона долара на „Пиеро 97“ към „Dalee“, ама нейсе.


Нататък става още по-интересно, внимавайте, няма да повтарям! 
Семейството продава същата сграда на Едуардо Миролио за 65 милиона лева, с което реализира солидна печалба! Дано са си платили данъците върху нея, ама това е работа на НАП!


Тези 65 милиона били компенсация за 7% от „Булгартабак“, вече прехвърлени на Пеевски, и цената на заложената (в КТБ) „Техномаркет“. Заложена за сума, отговаряща на складовата наличност в магазините – около 10 милиона.


Разбира се, всички тия прехвърляния са след бруталната катастрофа на магистрала „Тракия“, след която клетият Едуардо едва устиска живота си зад зъби.


Накратко, след като избутва затъналия в дългове Гергов от най-печелившия му бизнес и за една бройка не взима и бТВ, Успелият мъж на 33 изчиства дълговете на „консултанта на бТВ“, като взима за без пари цяла бизнес сграда, която пък разменя за последните липсващи му проценти от „Булгартабак“ и цяла верига за търговия с домакинска техника и електроника, без реално да даде една стотинка свои пари!


Фактически, всичко излиза от масата на несъстоятелността на КТБ, в каквато са се превърнали задълженията на горните фирми. Грубо казано…
Изящно, нали!


После да не питате защо прокурорите не искат да разпитват Цветан Василев?

PS Впрочем, Dalee е същата офшорка, вкарала през 2012 г. 310 000 лв в общата им с Елена Йончева фирма „Офроуд“.
За което Йончева е с обвинение за пране на пари. 
Но Краси Гергов, с неговите 15 милиона долара не е…

Весислава Танчева, Фейсбук

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име