Intrigi.bg Крими Oсъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в Нови Искър

Oсъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в Нови Искър

38
0

Oсъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в Нови Искър. Причината е, че извършителят Росен Ангелов е трябвало да бъде в затвора за блудство с дете в нощта на бруталното деяние. От обвинението трябва да заплатят над 240 000 лева обезщетение на родителите на една от жертвите – 18-годишния Боби. Росен Ангелов извърши шесторното убийство на 31 декември преди пет години.

Според съда прокурорът по делото не направил нищо ефикасно, с което Ангелов да бъде в затвора. Той останал на свобода и така се стигнало до убийството.


“Казаха, че Росен Ангелов бил любовник на Кети и той ги е застрелял, каза Стефана Елисаветова“, майка на убития Боби.


Тялото на Кети, майка на Нанси, е намерено в кладенец. Останалите пет тела – в различни стаи в къщата на семейството в Нови Искър.


“Живее се трудно и с мъка. Нямам друго дете. От работа вкъщи и това е. Вдигам пулс 200, сърцебиене имам, не спя по цели нощи, главата ме боли постоянно“, разказа майката на починалото момче.


Миналия петък Софийският градски съд излиза с решение – на майката на Боби да бъде изплатено обезщетение за неимуществени вреди от 160 000 лева, с лихвите – малко над 242 000 лева. Мотивите – Росен Ангелов бил осъден на 8 години затвор за блудство.


Семейството на Боби ще подаде сигнал за действията на прокурор Кирилов до Върховната касационна прокуратура.


„Това е човешки живот, никоя сума не е достатъчна, на мен детето не могат да ми го върнат. Утеха ще ми донесе, когато прокурорът, който не си е свършил работата преди 9 години, влезе в затвора. Тогава мога да кажа, че имам някаква утеха“, заяви Стефана Елисаветова.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име