Intrigi.bg Свят NYT: Видео показва украинския самолет, ударен от Иран

NYT: Видео показва украинския самолет, ударен от Иран

406
0

Bидеоклип, проверен от изданието „Ню Йорк Таймс“, показва, че иранска ракета удря самолет близо до летището на Техеран – района, където украински самолет се разби в сряда, при което загинаха всички 176 души на борда. 

Разследващите органи работят по установяването на официалната причина за произшествието, а видеото предлага нови улики за катастрофата, която се случи часове след острата конфронтация между Иран и САЩ, пишат от изданието.


Според власти в САЩ и съюзни на американците държави, иранска ракета случайно е свалила самолета, заявиха те в изявления в четвъртък.

Визуалните и звукови улики на кадрите също съвпадат с информацията за полета на самолета, както и със сателитните изображения на мястото на катастрофата, с които „Ню Йорк Таймс“ разполага.

Във видеото минават приблизително 10 секунди между светкавицата от удара с това, което се смята, че е ракета и звука от експлозията, достигащ до камерата. Закъснението на звука показва, че самолетът е бил на малко повече от две мили от камерата в момента на удара. Това разстояние съответства на пътя на полета на Ukraine International Airlines, записано от компанията за следене на полети FlightRadar24.

Други подробности във видеото помагат да се провери неговата автентичност. Сградите, които се виждат на заден план, са с най-малко пет етажа и имат отличителна архитектура. Виждат се няколко реда от равномерно разположени сгради, съответстващи на изгледа на сградите в сателитните снимки, с които изданието разполага. Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име