Intrigi.bg Актуално Kриза за катаджии, секнаха им рушветите

Kриза за катаджии, секнаха им рушветите

245
0

Кандидатите да станат катаджии в Пловдив рязко намаляха. Докато преди униформени се блъскаха да хванат ред, за да размахват палка на шофьорите на пътя, сега желанието им тотално е секнало, съобщава „Марица“. Справка на медията ни показа, че към момента има обявени 11 свободни места за служители на КАТ в града под тепетата, но желаещи да ги заемат липсват. Предлаганата заплата за начинаещите пътни полицаи е около 1500 лв.

„Това никога не е било!“, коментират ситуацията в сектора дългогодишни пътни полицаи. Оказа се, че причината за резкия спад на мераклиите е строгият контрол. Към момента патрулните коли на катаджиите са оборудвани с три камери – едното устройство заснема какво се случва отпред, второто – в купето, а третото – зад возилото. Микрофоните на полицейските ревери имат и паник бутон, който да се използва при възникване на инцидент.

До записите от камерите имат достъп само специално оторизирани служители на МВР, които притежават персонални кодове. Така самите патрулиращи полицаи не могат да манипулират кадрите, а и има възможност всички проверки да се следят на живо. Отделно те имат и бодикамера, закрепена на ревера. Всички видеоустройства записват и звук. На практика всяко движение или дума на катаджията е под контрол. Тази практика пресече до голяма степен взимането на рушвети, както и задрямването в патрулката по време на пост. Това всъщност се оказва спирачка за мнозина, пожелали да се уредят на сладка служба.

Не са един или два случаите на взети подкупи и за спящи на работа пътни полицаи. Благодарение на строгия контрол обаче прегрешилите служители биват хващани бързо, а лошите примери намаляват.

Служителите на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР са около 200.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име