Intrigi.bg Мистерии COVID-19 не заразява пушачите, обявиха френски учени и обясниха защо

COVID-19 не заразява пушачите, обявиха френски учени и обясниха защо

345
0

Сега френски учени дадоха ясно да се разбере, че никотинът има защитен ефект срещу заразяване с COVID-19, съобщава АФП. Те започват експерименти за превенция с помощта на никотинови пластири в болницата „Питие Салпетриер“ в Париж. 

Хипотезата се базирана върху малкия брой пушачи сред хоспитализираните с COVID-19 пациенти. До тези заключения са стигнали авторите на няколко изследвания в целия свят и на ново френско изследване, обхванало 350 хоспитализирани пациенти с COVID-19 и други 150 души с по-леки форми на болестта, които са консултирали лекари.

„Едва 5 процента от пациентите са пушачи, т.е. сред засегнатите от COVID-19 пациенти пушачите са 80 процента по-малко, отколкото сред общото население от същия пол и на същата възраст“, отбеляза ръководителят на изследването Захир Амура.

„Предполага се, че като се фиксира върху клетъчния рецептор, използван от новия коронавирус, никотинът му пречи да проникне в клетките и да се разпространи в организма“, поясни експертът Жан-Пиер Шанжьо от института „Пастьор“ и Колежа на Франция.

По данни на китайските власти, в една от болниците в Ухан от 140 заразени с вируса само двама се оказали пушачи, което е 1,4% от цялата група. Изследването е публикувано на сайта на Европейската академия по алергология и клинична имунология.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име