Intrigi.bg Спорт CNN привика Бербатов да обяснява

CNN привика Бербатов да обяснява

148
0

Американският медиен гигант CNN посвети обширена материал на случващото се във футбола у нас. Управлението на БФС и безредиците по улиците на София, съпътствани от брутално полицейско насилие, доведоха до покана от медияка към Димитър Бербатов.

Голмайстор №1 на националния отбор бе гост в студиото и обясни ситуацията.

Журналистите на CNN се бяха подготвили подобаващо по темата „БГ футбол“ и се върнаха, за да разкажат нещата хронологично – от успехите на „трикольорите“ през 1994-та до настоящите сканддали.

Беше засегната и темата с оставката на Борислав Михайлов през 2019-а и завръщането му начело на федерацията две години по-късно.

„Може да прозвучи лично, но не е. Става дума за системата, която ръководи футбола ни и която очевидно не работи. Това, че не сме се класирали вече 20 години, показва как точно се случват нещата. Това са сигнали, че нищо не е наред“, разказва Бербатов в студиото на CNN и добавя как на въпросния Конгрес преди две години Боби е спечелил, макар да е имал един глас по-малко от необходимата му за това бройка.

Някогашният голмайстор на националния ни отбор и Манчестър Юнайтед допълва, че са подадени сигнали към ФИФА и УЕФА, защото по този начин не се работи.

„Ако нещата се случват правилно, то тогава няма проблем. Но когато очевидно не е така – трябва всички да бъдат алармирани, за да се види какво точно се случва. Говорих няколко пъти с президента на УЕФА, който определено е разтревожен от случващото се.

Моята отговорност е да сигнализирам и да дам доказателства за думите си. Всичко, което казвам, съм казал и на ФИФА, и на УЕФА. УЕФА има някакъв интерес, а от ФИФА има просто тишина – споделя още той в интервюто си. – Може би 98 или 99% от футболната общност са зад нас. Няма да се предадем. Желанието ни е толкова силно, колкото и когато започнахме. Защото когато виждаш, че случващото се е нечестно, ще се борим до последно.“

От CNN са потърсили и БФС за коментар, като са получили в отговор следното: „Президентът и управлението на Българския футболен съюз са избрани честно. А фактът, че г-н Бербатов продължава да се представя като кандидат-президент, предвид това, че няма насрочени президентски избори, е абсурден.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име