Intrigi.bg Политика BG следа в шпионски скандал в Сърбия? Несериозни обвинения!

BG следа в шпионски скандал в Сърбия? Несериозни обвинения!

262
0

Oбвиненията за българска следа в шпионския скандал в Сърбия не са сериозни, смята военният министър Красимир Каракачанов.

В четвъртък председателят на сръбската парламентарна комисия за Косово и Метохия Милован Дречун заяви, че против Сърбия се водят множество хибридни операции от няколко страни. Според него това има нещо общо и с реакцията на България на пристигането в Ниш на руски зенитно-ракетни системи С-400.

„Такива неща, за които говори сръбският депутат, няма“, отсече Каракачанов.

Според него и в сръбския парламент, както и в българския всеки може да говори каквото си иска.

„Това, че Сърбия има някакви проблеми не означава, че България трябва да е патица за отвличане на вниманието от вътрешните проблеми в Сърбия“, отсече вицето.

Каракачанов коментира и протестите на майките на деца с увреждания срещу избора на неговия коалиционен партньор лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на парламента. Те се обяви против Симеонов да заеме този пост, защото в разгара на протестите им с искане за смяна на политиката за хора с увреждания, ги наречи „кресливи“ жени с „уж болни деца“.

„Защо протестират? В християнската идеология има грешка има и прошка, колко пъти искат да му отрежат главата, не са прави, предложението на групата на Обединени патриоти е съгласувано и с мен и аз съм дал своето съгласие“, посочи той.

Според него е болшевишки подход да се преследва Симеонов за думи, за които вече е подал оставката си като вицепремиер.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име