Intrigi.bg Куриози 90-годишната баба Станка върти волана с кеф

90-годишната баба Станка върти волана с кеф

787
0

60 години зад волана и половин век участие в различни ралита в България и чужбина. С такава биография може да се похвали 90-годишната Станка Василева от Добрич. Въпреки напредналата си възраст тя не се отказва да шофира, съобщава Нова тв.

Доайенът на рали спорта в Добрич Станка Василeва не си представя живота без кола. Всички около нея са запалени автомобилисти. Затова и тя не губи време, за да вземе книжка. Първото й участие в рали е няколко години, след като е взела книжка – на местна почва в Добрич. Тя следва мечтата си за победи в Румъния, Унгария и Полша.

Въпреки че не е професионален шофьор, работата й помага да развие уменията си. „Няма ден аз да не се кача на колата, понеже бях и бригадир, ходех по нивите. На тютюна бях бригадир. Няма ден, в който да не съм карала. Човек колкото повече кара, толкова повече се специализира, разбира се, и внимавах много. Една грешка нямам“, казва баба Станка.

С ежедневните пътувания до село Загорци, Станка Василева бързо натрупва внушителен километраж. Всичко започва с качване на мотор. С мотора също се явявала на състезания. Но после му слагат кош.

Според нея младите шофьори са по-опасни от възрастните. Тя смята, че и мъжете, и жените са добри шофьори, но жените внимават повече. Въпреки че вече е 90-годишна, Станка Василева има желание да участва отново в рали, но този път с мечтаната червена кола.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име