Intrigi.bg Крими 9-годишното момиченце било спазарено за булка от доведения му баща

9-годишното момиченце било спазарено за булка от доведения му баща

231
0

Varna24.bg научи подробности около опита на баща да продаде 9-годишната си дъщерявъв Варненско. 

Семейството е от ромския етнос. То има общо 6 деца, от които най-малкото едва на 7 месеца, а най-голямото, момиченце на 9 години. Именно то е от първия брак на майката, а мъжът, който напарил опит да го изтъргува за булка, е доведеният му баща. 

Точно по повод на пазарлъка възникнал и скандалът между родителите. Майката, която системно била подлагана на домашно насилие, си взела децата и потърсила подкрепа от полицията, тъй като имала горчив опит още с първия си съпруг. Преди да се раздели окончателно с него, тя е била настанявана в кризисен център във Варна, разказа за Varna24.bg директорът на дирекция „Закрила на детето“ във Варна Анна Конукова. 

Именно предвид подкрепата, която й била оказана от специалисти в центъра, тя добила кураж и в конкретния случай да подаде сигнал в полицията за опита да продадат дъщеря й. 

Служелите на реда информирали по надлежния ред агенцията, а майката, заедно с шестте и деца били настанени отново в кризисния център във Варна. 

Тепърва прокуратурата ще разследва случая, а социалните работници имат грижата да издирят близки и роднини на жената, която е от друг град, за да направят опит да настанят част от децата при тях преди да бъдат предприети някакви други мерки.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име