Intrigi.bg Куриози 8-годишно момиче тежеше 200 килограма, сега е истинска красавица

8-годишно момиче тежеше 200 килограма, сега е истинска красавица

609
0

Наднорменото тегло при децата и като цяло затлъстяването в днешно време се превърна в много голям проблем. Децата започнаха да се движат все по-малко, да играят все по-малко и да седят все повече време пред телевизора, компютъра, таблета или телефона.

Цял свят бе шокиран от 8-годишната американка Джесика, която тежеше повече от 200 килограма, въпреки крехката си възраст.

Понякога родителите сляпо изпълняват всички капризи на децата си и това може да доведе до катастрофални резултати. Именно Джесика е пример за това.

Майката на момичето осъзнала, че то има сериозен проблем и не може сама да спре да яде, когато то вече минало 200 килограма. Това я накарало да потърси помощта на специалисти. Жената осъзнавала, че не може сама да се пребори със зависимостта на щерка си към храната.След като се обърна към известно телевизионно предаване Джесика бе настанена в клиника, където с нея работиха диетолог и педиатър.

Разбира се, определено не им е било лесно да се справят със зависимостта на момичето към храната.

Процесът на отслабване започна прекрасно заради факта, че момичето било здраво по рождение и нямало никакви здравословни проблеми през годините.Родителите на Джесика признават, че тя била нормално дете, което обаче много обичало да си хапва вредна храна, чипс, сладко и да пие газирано. Те и давали, защото била единственото им дете, но след време осъзнали, че последствията са ужасяващи.Двамата зоват да бъдем по-внимателни към прищевките на децата си. „Прекарвайте повече време с тях, проявявайте интерес към проблемите им и им помагайте, когато видите, че нещо не е наред”, казват пред камерата на тв предаването те.

В клиниката, където била настанена Джесика, тя била подложена на здравословна диета и трябва да контролира количеството, което приема. Тя дори се нуждаела от помощта на психолог, за да се справи с това.В началото девойката се държала агресивно и е трябвало да я връзват, за да я спрат да яде и да буйства.

Въпреки това експертите успели да преодолеят ситуацията. Благодарение на волята на специалистите моичето не могло да развали диетата си, а резултатите не закъснели.

В момента Джесика е минала тийнейджърските си години и тежи не повече от 60 килограма. Тя обаче трябва да спортува и да се храни правилно, за да поддържа такова телосложението си.Девойката играе баскетбол и обожава да плува. Самата тя осъзнава колко нездравословно е живеела, като е била малка.

Затлъстяването е наистина огромен проблем в днешно време.В развити страни като Америка, Великобритания и Китай това се обсъжда на дъравно ниво.Според лидерите на тези страни възпитанието на правилното хранене трябва да започне още от детската градина. Много е важно родителите да записват детето си на спорт.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име