Intrigi.bg Актуално 77 нови случаи на COVID-19 при почти 1200 теста Активните случаи са...

77 нови случаи на COVID-19 при почти 1200 теста Активните случаи са 3655

288
0

77 души са новите регистрирани заразени с коронавирус в страната за денонощие и има само един починал, съобщи Единният информационен портал.

С това броят на заразените у нас нарасна до 7252 души, излекуваните са 3319, а починалите 268.

Активните случаи са 3655.

През последните 24 часа у нас са направени нови 1198 PCR теста.

От днес нощните заведения отварят врати.

Това беше решено в неделния ден след среща на браншовата асоциация на представителите на заведенията и Министерството на здравеопазването.

От министерството съобщиха, че се разрешава функционирането на нощните заведения при заетост на открито и закрито не повече от 1 човек на кв. м и при спазването на всички противоепидемични мерки за дезинфекция и дистанция. От браншовата асоциация са подготвили указания за тези мерки, които ще бъдат качени на сайта на здравното министерство.

На срещата в здравното министерство са дискутирали въвеждане отново на събития тип сватби, групови събирания, семейни събития и провеждането им при спазване на утвърдените мерки – дистанция от 1.5 метра и спазване на всички правила за дезинфекция и физическа и социална дистанция. Представителят на министерството заяви, че при настъпване на промяна в показателите, всички следващи промени ще се правят при условия на съгласуване и обсъждане с браншовата асоциация. Нашият бранш е единственият, който е затворен със заповед на министъра. Изготвихме мерки, представихме ги и нашите заведения, в които са инвестирани много пари, не са развъдник на зараза, спазват се много мерки.

В момента по улиците повече хора се събират без да се спазват мерките, заявиха от браншовата асоциация и добавиха, че над 50 000 души са си загубили работата, след това са работили 3 месеца и отново са си я загубили. От асоциацията са убедени, че е безопасно да се посещават нощните заведения в този вариант, който сега е подготвен. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име