Intrigi.bg Булевард 69 новозаразени с COVID-19 у нас, 18 са излекувани

69 новозаразени с COVID-19 у нас, 18 са излекувани

380
0

За последните 24 часа 69 са новите случаи на коронавирус у нас, общо инфектираните с COVID-19 са 1758.

Това съобщи в Министерски съвет секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

1465 души са изследвани през денонощието, с което стават 51 768 общо. 

12 са активните области в страната. От новите случаи 14 са в София, Пазарджик – 14, Благоевград – 8, Ямбол – 8, Видин – 7, Кюстендил – 7, Хасково – 5, Сливен – 2, Бургас – 1, Плевен – 1, Смолян -1 , Стара Загора – 1. Имаме 4 нови случаи на деца между 2 и 15 години – две са от Благоевград и от Хасково – 2.

„Имаме 9 нови случаи на медицински служители, при които е потвърден коронавирус. В Хасково са 7 и двама във Видин“, допълни той.

„Имаме трима нови починали с коронавирус, те са от Габрово, Велико Търново и Сливен“.

„Имаме нови 18 случая на излекувани – 15 от София и трима от Сливен“, посочи Димов.

По думите му има 3-ма нови починали и така стават общо 80.

„Във Велико Търново е починал мъж на 80 г. Той е имал диабет, бил е с перитонит и перфорирана язва. В Габрово е починал мъж на 61 години с диабет и хипертония и мъж на 78 години от Сливен, който е бил след инсулт. Към общата бройка днес добавяме и д-р Нели Пандева, за която се потвърди, че е носител на коронавирус инфекция„, каза още той.

„Продължава таргетното изследване за коронавирус в домовете за стари хора, както и констатираните случаи на привнесена инфекция с полетите на наши сънародници, които се завърнаха от някои европейски страни“, продължи доц. Димо Димов.

„Успяваме много бързо да локализираме огнищата, които възникват, и предприетите мерки водят до много бързото им потушаване. Пример е област Пловдив, където имаше огнище в Брастовица и от вчера нямаме новоконстатирани случаи в тази област. Могат да се споменат и редица други примери, но резултатът, които постигнахме, ни дава оптимизъм, че успяваме да се справим с възникващите огнища и да ги ограничим и потушим“, посочи Димов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име