Intrigi.bg Крими 6 фирми източили Созопол с 10 млн. лева

6 фирми източили Созопол с 10 млн. лева

1101
0

Шест фирми източиха община Созопол с 10 милиона лева, Рейзи ще влезе в затвора”. Това заявява пред Нова ТВ, Николай Николов – един от собствениците на фирми, за които се предполага, че са участвали във въпросното източване на община Созопол.

Към него насочва счетоводителката на посочената за куха фирма „Строй 2014”.

„Сезирах всички видове институции – съд, следствие, прокуратура, че е извършено голямо престъпление, за което молим за екстремно съдействие от всички институции”, твърди счетоводителката.

За схемата тя разбира, след като случайно засича двойно счетоводство на фирмата. Знаела, че тя няма дейност, няма активи, няма дори банкова сметка. Преди година и половина обаче счетоводителката вижда, че фирмата е наета от Община Созопол за ремонт на водопровод в село Индже Войвода.

Прокуратурата установява, че кметът подписва договор с въпросната фирма за строителни дейности. В същия ден им превежда парите. И пак в същия ден парите са изтеглени в брой, на каса, от физическо лице, а не от представител на фирма.

Според прокуратурата всеки път титуляр на сметките бил конкретен човек, който няма общо с тези фирми от договорите. Един от получилите пари е именно Николай – безработен, неграмотен и малоимотен, но пък собственик на фирма – „Строй 2014”.

Според счетоводителката, през фирмата са минали повече от 500 000 лева. А от това собственикът на фирмата Николай Николов спечелил… 4 коня – подарък от хората, на които дал парите.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име