Intrigi.bg Актуално 5G технологиите не са заплаха за човешкото здраве

5G технологиите не са заплаха за човешкото здраве

235
0

„България е от държавите, която е с много по-рестриктивни мерки от наложените от Международния комитет за защита от нейонизиращи лъчения“, каза доц. Даниела Илиева от Фондация „Право и Интернет“ по Bloomberg TV Bulgaria.

5G технологиите не са заплаха за човешкото здраве

Екипът на Фондацията работи от 20 години в сферата на телекомуникацията. Илиева обясни, че този комитет дава препоръчителни лимити, а България има още по-ограничаващи. България е от държавите, които се грижат за евентуални неприятни ефекти върху човешкото здраве.

„Експертите ни казват, че няма заплаха за човешкото здраве, защото радиочестотният спектър, в който ще се използват 5G технологиите, няма да бъде по-различен от този, който се използва и за досега съществуващите технологии“. Според нея основната полза, която 5G ще осигури, е по-значимият пренос на данни. „Сега всички виждаме проблемите от претоварването на мрежите“, уточни Илиева.

„5G е мрежа не се различава по нищо от сега съществуващите мрежи. Тя е едно надграждане и не е заплаха за човешкото здраве“, категорична е доц. Даниела Илиева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име