Intrigi.bg Крими 45 задържани при акция на МВР във Варна, 12 от тях за...

45 задържани при акция на МВР във Варна, 12 от тях за купуване на гласове

53
0

Полицията във Варна образува 12 досъдебни производства за търговия с гласове, съобщи Веселин Вълчанов, началник на „Криминална полиция“ в крайморския град.

Той уточни, че това е резултат от провеждаща се на територията на областта специализирана операция за противодействие срещу престъпления против политическите права на гражданите, както и срещу битовата престъпност.

Общият брой на образуваните до момента досъдебни производства е 22, каза Вълчанов. По думите му 12 от тях са за купен вот. Задържани са общо 45 души. В рамките на операцията са разкрити и 13 други престъпления. Открити са и двама души, обявени за издирване, единият от които с Европейска заповед за арест.

Досъдебните производства за купуване на гласове са образувани основно в малки населени места, допълни Вълчанов. Той не даде повече подробности, но уточни, че част от тях са в общините Провадия и Бяла.

По думите му са образувани и досъдебни производства за държане с цел разпространение на наркотици, като са иззети значителни количества.

Вълчанов каза още, че проверките за купуване на гласове са по подадени сигнали и са за различни партии.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име