Intrigi.bg Актуално 33-годишен военослужещ почина на учението край Шабла

33-годишен военослужещ почина на учението край Шабла

275
0

33-годишен военослужещ е починал тази сутрин по време на учението в Шабла, научи ексклузивно rns. Младият мъж е от състава на Българската армия. Според първоначалните данни смъртта му е настъпила вследствие на тежък инфаркт.

Припомняме, че тази седмица на полигона край Шабла се провежда военно учение на войските от европейските държави, членове на НАТО. В международната операция участват и войници на Сърбия.

По-рано днес на полигона беше и премиерът Бойко Борисов.

Резултат с изображение за 33-годишен военослужещ почина на учението край Шабла

На демонстрациите присъстваха още министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, информират от пресслужбата на Министерски съвет.

Според официална информация от Министерството на отбраната на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“ е починал старши матрос втори клас Жеко Галинов Добрев (на 36 г.) от военно формирование 38 920 – Варна.

По време на изпълнение на служебните си задължения старши матрос Жеко Добрев е почувствал неразположение и е припаднал. Незабавно му е оказана първа помощ от медицинските екипи, осигуряващи учението. Въпреки усилията на лекарите, не се е върнал в съзнание и медиците са констатирали смъртта му, като по първоначална информация вероятната причина е инфаркт.

Старши матрос втори клас Жеко Галинов Добрев е бил на длъжност минен електротехник във военното формирование 38 920 Варна. На служба в Българската армия е от 11 август 2008 г.

Министерството на отбраната изказа съболезнования на семейството и близките на старши матрос Жеко Добрев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име