Intrigi.bg Политика Борисов: Нека някой да излезе и да каже, че сме безотговорни

Борисов: Нека някой да излезе и да каже, че сме безотговорни

524
0

Премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция още в първите часове на новата година, заедно с него са енергийният министър Теменужка Петкова и финансовият Кирил Ананиев.

Той провери компресорна станция.

„400 милиона азерски газ ще минават през двете компресорни станции по интерконекторната връзка. Първите доставки са факт. Това е вторият етап, договорихме се с руската страна, цените паднаха. Връзката е реверсивна. Сега количеството е 205 милиона. Вече количества се търгуват на газовата борса“, заяви Борисов в традиционните си включваия на живо във Facebook.

„Сега не може да се случи студена зима, като от времето, когато бях кмет на София“, каза Борисов. „Това са най-добрите реверсивни американски компресори. Пазим и старите руски, за да ги включим, ако стане авария. Десетилетия ще го ползват българите това, което днес, на 1 януари, стартираме“, подчерта премиерът.
„Това, което успяхме да направим, досега не е правено. Не е лесно и изисква огромни усилия“, посочи от своя страна Петкова.

Доставката на газ от Азербайджан ще доведе до възможно понижение на цената за януари, отбеляза директорът на „Булгаргаз“, който също беше на инспекцията.       

Финансовият министър Кирил Ананиев и Борисов пък се похвалиха, че страната ни е с най-ниския дълг в Европа след Естония.

„Министър Ананиев направи всичко възможно да има баланс между разходите и подпомагането на бизнеса, купуването на ваксините, да продължим с повишаването на доходите и парите за пенсионерите“, каза Борисов.

„Въпреки че бяхме обвинявани за бюджета, завършваме годината с дефицит над 3 млрд. лева. Това е 3% от брутния вътрешен продукт“, информира Ананиев.

Борисов пък допълни, че страната ни е с най-ниския дефицит в Европа.

„Някой да излезе и да каже, че сме безотговорни, че това било разсипничество – толкова некомпетентност на едно място не съм виждал“, каза още премиерът.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име