Intrigi.bg Актуално 3000 служебни автомобила обслужват държавните задници

3000 служебни автомобила обслужват държавните задници

439
0

Около 3000 служебни автомобили и над 1000 шофьори пряко обслужват държавните чиновници, сочи справка от 17 министерства след въпроси на депутата от „Демократична България“ Ивайло Мирчев, съобщават от партията.

Той е изпратил запитване до всички министерства за ползваните от тях служебни автомобили, включително за марки, модели година, както и броя шофьори. Причината – само в НС автомобилите са над 100 при общо 240 депутати.

Справката не включва институции като общините, прокуратурата, съдилищата и др. Само за обслужване на прокуратурата са купени 290 автомобила, а в Бюрото за защита на свидетели служебните автомобили са 37, от които два струват над 1 млн. лева, отбелязват от партията. „Заедно с тях броят на автомобилите и шофьорите ще е поне двоен. Този брой е равен на два армейски батальона“, заяви Мирчев и добавя: „Шокиращи са за мен данните за броя служебни автомобили и шофьори в парламента и НСО“.

Депутатите от ДБ са приели принципна позиция да използват само при изключителна необходимост служебни коли от НС. „Тази инициатива не е плод на желание за евтин популизъм, а опит да покажем реален проблем в администрацията, след което да преминем към неговото решаване. И не, това не е най-големият проблем пред страната ни, но е много показателен за начина на мислене“, коментира още Мирчев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име