Intrigi.bg Булевард 30 години от свободата, с която Джордж Майкъл зарази цяло едно поколение

30 години от свободата, с която Джордж Майкъл зарази цяло едно поколение

525
0

През 2020-а отбелязваме 30 години от излизането на един музикален хит с огромно културно значение и до днес.

Freedom! ’90 на великия Джордж Майкъл се превърна в нещо много повече от брилянтна поп композиция и стана химн на музикалните фенове от златната ера на MTV.

Изпълнителят пее за криза в идентичността, за артистичното израстване и за справянето със славата – в момент, когато губи желание въобще да се появява пред камера.

Именно заради отказа на Майкъл от участие във видеото, то се превръща в стилна ирония, насочена към новата музикална ера, в която визията продава музиката.

В началото на 90-те Джордж Майкъл вече изпитва умора от славата и се чувства притиснат от публичния образ, който си е създал. Той не желае ликът му по никакъв начин да бъде използван за промотирането на албума му Listen Without Prejudice Vol. 1, но неговият лейбъл все пак се нуждае от музикални клипове за MTV.

Майкъл измисля решение на проблема, след като вижда корицата на британското издание на Vogue за януари 1990 – на нея са топмоделите Кристи Търлингтън, Синди Кроуфорд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Татяна Патиц.

Певецът решава, че те трябва да се появят във видеото на сингъла му Freedom! ’90 вместо него.

Необходими са доста уговорки и някои спорове, тъй като в онзи период дамите са изключително заети и хонорарите им никак не са за подценяване.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име