Intrigi.bg Крими 20 г. затвор за обвиняемите по делото „Иванчева“, поиска прокуратурата

20 г. затвор за обвиняемите по делото „Иванчева“, поиска прокуратурата

346
0

Около средния размер наказание, което е предвидено по закон, поиска прокуратурата на делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Спецсъдът заседава по делото и изслуша финалните пледоарии днес.

За получаване на подкуп в особено големи размери наказанието е между 10 и 30 години затвор. Това би означавало около 20 години затвор за всеки един от подсъдимите. Те следва да бъдат глобени с по 30 хил. лв. и лишени от правото да заемат обществени позиции.

Безскрупулни хора без морал.

Така прокуратурата описа Иванчева и Петрова. И поясни, че според тях отстранената кметица на „Младост“ и заместничката ѝ демонстрират чувство на безнаказаност.

„Корупцията се шири у нас. Иванчева и Петрова са олицетворение на това“, казаха още от държавното обвинение. Смекчаващо вината им обстоятелство било само, че са с чисто съдебно минало и имат проблем със здравето.

Истината винаги побеждава,

заяви от своя страна Иванчева преди началото на заседанието днес, предаде репортер на БГНЕС.

„Слава Богу, ние се оказахме достатъчно силни. Истината те прави силен, а ние се позовахме на нея“, коментира Иванчева преди началото на заседанието.

Процесът срещу тримата отне на правораздавателната ни система близо една година, след като на 18 април 2018 г. Иванчева и Петрова бяха задържани с белязани пари пред спортното министерство в София.

„Нямаше нито един свидетел, който да намекне, че е имало умисъл или нещо, което ние по някакъв начин да сме искали – пари за нас или наша полза“, категорична е Десислава Иванчева.

„Според всички проверки, като вътрешен одит и АДФИ, нямаме и за 10 лв. забележка. Ние сме си работили законово“, допълни тя.

На въпрос каква е равносметката ѝ за последната година, откакто тече процесът срещу нея, тя отговори:

„Опропастен живот – на близки, на приятели, на познати. Разболяна психика и физика“.

Източник: БГНЕС

Заместничката ѝ Биляна Петрова пък намекна за очакващи се изненади в съдебната зала.

„Днес ще видите, че обвинителният акт и сценарият се различават значително. Сценарият не почива на факти и доказателства. Ще се види, че прокуратурата си е измислила една картинка. Благодарение на тази картинка и скалъпени доказателства, една година животът ни е разбит – 8 месеца в ада и 4 месеца под домашен арест“, коментира тя.

И според двете в обвинителния акт на прокуратурата има „измислени реплики и срещи“, а целта е била една – да се премахне законно избраният кмет на района.

Бившият кмет на „Младост“ и заместничката ѝ съобщиха, че ще заведат дело срещу зам.-главния прокурор Иван Гешев за клеветничество.

Той коментира, че не се притеснява от това да бъде обект на внимание от всички, които е привлякъл като обвиняеми.

Краткият коментар на Гешев дойде от Петрич, където присъства заради съвместна акция между МВР, Митници и прокуратура по залавяне на големи количества цигари и марихуана, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

„Очаквам всеки момент дела да ми заведат и тези, които вие наричате Митьо Очите, Гольовците. Така че нещата са динамични. Подсъдимите Иванчева и Петрова са малко по-агресивни, но не се притеснявам от нищо“, заяви Иван Гешев пред журналисти.

Оставката на Гешев вече беше поискана от защитниците на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. 

Възможно е да чуем решението с присъдите следващата седмица, точно в деня, в който Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани миналата година.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име