Intrigi.bg Куриози 2 млн. долара за лукс уиски в комплект с часовник, емералд и...

2 млн. долара за лукс уиски в комплект с часовник, емералд и яйце Фаберже

125
0

Подаръчен комплект уиски, включващ две бутилки от най-старото тройно дестилирано ирландско уиски, уникално яйце Fabergé, часовник Fabergé altruist от 18-каратово розово злато, както и лукс аксесоари, се очаква да достигне цена от 2 млн. долара на благотворителен търг. Комплектът „Emerald Isle Collection“ е създаден от Craft Irish Whisky Co. и известните бижутери Fabergé.

С колекцията, посветена на Ирландия, ще могат да се сдобият само седем късметлии. Освен, че ги обединява луксът и изяществото, всеки от 7-те комплекта ще бъде и уникален, защото се различава, макар и само в детайлите, от останалите. Всички 7 яйца Фаберже са „келтски“, изработени от 18-каратово злато, емайл и крият в себе си изненадваща сърцевина от емералд. Всяко от 7-те яйца в различните комплекти обаче е украсено отвън и с различен скъпоценен камък, така че да предизвика допълнително интереса на колекционерите. Циферблатите на всеки комплект от ръчните часовници Фаберже в комплектите кореспондират с украсата на съответните яйца, като седемте циферблата са изработени от различен скъпоценен камък.

Уискито в комплекта е не по-малко ценно за запалените колекционери. 30-годишният единичен малц е узрял в бъчва, в която преди това е почивал бърбън, а след това вкусът е усъвършенстван в рядка бъчва за шери на Педро Ксименес. Комплектът за ценители с големи финансови възможности се допълва от две ултра редките пури Cohiba Siglo VI Grand Reserva, нож за пури със златно покритие, позлатена водна пипета, камъни за изстудяване на уиски от обсидиан и гарафа, пълна с ирландска изворна вода от същия регион, от което е и самото уиски.

Половината сума от реализираните продажби от 7-те комплекта е предвидена за фондация, която подпомага деца в неравностойно положение и с редки заболявания, както и техните семейства, а останалите 50% дарят на избрана от купувача благотворителна организация.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име