Intrigi.bg Актуално 18 нови случая на коронавирус, шестима са вече починалите

18 нови случая на коронавирус, шестима са вече починалите

262
0

18 са потвърдените нови случаи на коронавирус у нас. Към този момент общо стават 331 в страната, съобщи на брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Двама души днес са били изписани от болници – от „Пирогов“ и от ВМА.

Ген. Мутафчийски съобщи по време на брифинга, че току що е получил информация за починал пациент в Кюстендил. Така жертвите стават шест, каза той.

В болници са настанени 122 души с Covid-19. Интубираните са 8, от тях шестима са в София. 

От новите случаи петима са от Благоевград, във Варна – двама, в Смолян – един,, в София – 8, в Шумен – два.

Ген. Мутафчийски бе категоричен, че страната ни все още не е достигнала пика на заразата. Той предупреди, че ако хората продължават да се разхождат по улиците без причина, вероятно България ще има съдбата на най-засегнатите от вируса страни като Италия и Испания.

Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет, съобщи по-рано днес пресслужбата на кабинета.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17.00 часа, в МС.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име