Intrigi.bg Крими 17-годишен ще лежи 6 години за убийството на 11-годишната Никол

17-годишен ще лежи 6 години за убийството на 11-годишната Никол

354
0

Окончателно – съдът реши 17-годишният Иван Иванов да лежи в затвора 6 години за убийството на 11-годишната Никол в Бургас. Върховният касационен съд намали присъдата на Апелативиня съд в Бургас с две години.

Иван беше признат за виновно за това, че на 20 август 2017 година уби 11-годишната Никол Йончева от Бургас . Той трябва да изплати и 150 000 лева обезщетение на роднините на момиченцето, което беше намерено наръгано с нож в асансьор на блок.

Тийнейджърът посегнал на Никол, защото поискал да я целуне, но тя му отказала. Тогава Иван решил да я накаже и я намушкал с нож с 20-сантиметрово острие. Първоначално имаше версия, че двамата спорели къде да пушат наргиле, но тя не беше потвърдена.

Подсъдимият категорично е отказал съкратена процедура, родителите му – също. Социалният работник от Отдел „Закрила на детето“ не е възразил.

Назначената в хода на досъдебното производство експертиза е установила, че въпреки леката умствена изостаналост, Иван Иванов е бил в състояние на вменяемост и е годен да участва в наказателното производство.

В мотивите на ВКС пише: „Предходните инстанции са преценили като справедливо наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 8 години, определено при лек превес на отегчаващи вината обстоятелства, като са съобразили, че е с година и половина над средния размер. Всъщност наложеното наказание го превишава с почти три години, поради което следва да бъде намалено. С изменение на въззивното решение и редуциране на срока на лишаването от свобода от 8 на 6 години ще бъде постигнато едновременно точно приложение на материалния закон и справедливост на наказанието.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име