Intrigi.bg Крими 16 г. затвор за бившия командос, удушил рейнджърката от Карлово

16 г. затвор за бившия командос, удушил рейнджърката от Карлово

449
0

Шестнадесет години лишаване от свобода получи Светослав Каменов, след като се призна за виновен за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова. Това реши Пловдивският окръжен съд. Той ще трябва да плати и 120 000 лв. обезщетение на близките на жертвата, съобщиха от  пресцентъра на Съдебната палата.

Каменов е признат за виновен за това, че на 29 ноември 2018 г. в Сопот умишлено е умъртвил Десислава Стоянова, като убийството е извършено с особена жестокост. 

Със същата присъда подсъдимият е признат за виновен за кражбата на колата на жертвата, и за това е осъден на две години лишаване от свобода.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

През 2018 година прокуратурата повдигна обвинение за умишлено убийство срещу обвиняемия. Светослав Каменов също е бил рейнджър. Той беше задържан на 7 декември в Мездра. Тялото на 40-годишната военнослужеща бе открито в пристройка към къщата на Каменов в Сопот.

В основата на убийството стоят неуредени финансови отношения според държавното обвинение. Десислава и Светослав били приятели, но нямали любовна връзка.

„Извинявам се на сина на Десислава, на майка ѝ, на цялата армия, че отнех колежка, както и на цялото общество. Не съм го направил умишлено, беше нелепа случайност“, казва в последната си дума Каменов. 

На 29 ноември 2018 г. бившият военнослужещ удушил Стоянова в дома си в Сопот, а трупа ѝ пъхнал в ракла на дивана си.

Според прокуратурата до престъплението се стигнало след спор между двамата за колата на рейнджърката – оставила му я за ремонт, а той я предал на скраб, без да ѝ съобщи и прибрал 330 лева.

Самият извършител пък обясни пред съда, че се е вбесил от подигравка на Десислава по негов адрес и на неин началник в сержанстския колеж, където се обучавала.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име