Intrigi.bg Актуално 14 важни храни при високо кръвно налягане

14 важни храни при високо кръвно налягане

420
0

Bсяко хранително вещество има своето важно и незаменимо предназначение в сложната биохимия на организма ни. Ето защо менюто ни трябва да е максимално разнообразно, за да може тялото да си набави всички необходими протеини, въглехидрати, мазнини, антиоксиданти, витамини, фибри, мастни киселини, от които се нуждае.

Минералите също имат своето специално място в процесите в организма. Калият, на който ще обърнем специално внимание, има много важни задачи, свързани с поддържането на кръвното налягане в нормални граници и неутрализиране на влиянието на натрия, когато започне да надвишава допустимите стойности в тялото.

Липсата на калий в кръвта може да предизвика повишен риск от камъни в бъбреците, хипертонични кризи и други сърдечносъдови инциденти.

За да си набавите здравословни количества калий, наблегнете на храни, които са добри източници на важния минерал. Вижте ги в следващите редове.

Сушени кайсии

Сушените кайсии са страхотен начин да си набавите калий и още куп полезни хранителни вещества. За една чаша те ви доставят около 430 мг калий.

Кокосова вода

Кокосовата вода е полезна в много отношения. Тя е много богата на електролити, заради което се употребява от спортисти и трениращи като възстановителна напитка след тренировка.

Манголд

Манголд е листен зеленчук от семейството на спанака и цвеклото, който е невероятно богат на калий. В една чаша манголд се съдържат около 960 мг калий.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/05/27/14-vajni-hrani-pri-visoko-kryvno-naliagane.411192?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име