Intrigi.bg Куриози 100 000 лв. са изтекли от банкомат на случаен принцип

100 000 лв. са изтекли от банкомат на случаен принцип

770
0

Банкомат в Разград е “раздал” около 100 000 лв. на случайни хора.Най-вероятно машината е давала банкноти с по-висока стойност от колкото трябва. Например, вместо банкнота от 10 лв., тя най-вероятно е давала такава от 20, 50 или 100 лв.

Прокуратурата в Разград разследва случай с неизправен банкомат, който през 2019 г. е раздал близо 100 000 лв. на случайни хора, използващи услугите му, пише вестник „Труд“, цитиран от “Канал 3”.

Как и защо се е случило това, все още няма официална информация, но експерти в областта смятат, че най-вероятно устройството е заредено по погрешен начин. На практика слотовете за банкноти с нисък номинал са разменени с тези с висок. Това значи, че, когато машината трябва да ни даде банкнота от 10 лв., тя най-вероятно е давала такава от 20, 50 или 100 лв.

Принципът, на който работят банкоматите, е свързан само и единствено с броенето на банкноти. Чисто технологично по-старите модели не могат да различат различните стойности, за разлика от по-модерните устройства, които имат функцията и за депозит.

Окръжният прокурор Тихомир Тодоров призовава всички, които са се възползвали от неизправния банкомат, да върнат надвзетите пари, като им постави едномесечен ултиматум, считано от 19 юни. Той потвърди, че са установени лицата, сред които има бизнесмени и цели семейства, които се изредили, за да занулят касата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име