Intrigi.bg Актуално 10 задържани на най-мащабния протест в Габрово до сега

10 задържани на най-мащабния протест в Габрово до сега

631
0

Hай-масовият протест в Габрово, който се състоя снощи, не се размина без арести. 10 души са били задържани още преди началото му на на символичните КПП-та към пл. „Възраждане“ в Габрово. Те са носили опасни предмети – боксове, две метални палки, два ножа, съобщиха от полицията.

„Някои бяха и без документи за самоличност. Обясняват, че носят предметите за лична защита, но това може би са лица, които търсят провокация“, обясни шефът на жандармерията старши комисар Красимир Добрев. На нарушителите са съставени актове за административно нарушение и по-късно са освободени.

В протеста снощи са се включили около 2000 жители. Малка част от тях са били от други градове, не са пристигали организирани групи.

Комисар Добрев отрече информацията, тръгнала сред протестиращите, че коли с различна от габровската регистрация са били спирани на входовете на града.

За втора поредна вечер жандармерията свали каски и щитове пред демонстрантите в знак на толерантност. Плътният кордон бе изграден на подхода към улица „Батак“, където има няколко цигански къщи.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име