Intrigi.bg Актуално Ясни са мерките срещу COVID-19 за летния сезон: Чадърите на плажа през...

Ясни са мерките срещу COVID-19 за летния сезон: Чадърите на плажа през 4,5 метра

92
0

Чадърите през това лято на плажа ще са разположени на минимум 4,5 метра един от друг. Това е една от мерките, разписани от министъра на туризма Марияна Николова. Под една сянка ще имат право да отдъхват максимум двама души, освен ако не са членове на едно семейство. Така младежките компании, които обичайно взимат общ чадър през това лято ще трябва да потърсят алтернатива. На плажа трябва да има възможност и за плащане през ПОС терминал.

Сред предписанията на министъра още е задължително носене на маска в местата за настаняване, освен при консумация на храни и напитки. Ако гостите не разполагат със собствена такава тя трябва да им бъде осигурена безплатно, пише в документа. В случай, че турист се разболее той трябва да бъде изолиран в специално помещение определено за целта, в което ще бъда обслужван от един единствен служител до пристигане на медицинските работници. Хотелите и къщите за гости няма да имат задължение да сключат договор с определено медицинско заведение, а действията им ще се предписват в конкретния случай от здравните власти.

В хотелите гостите ще трябва да спазват дистанция от 1,5 метра помежду си, а при настаняване на рецепция – от три метра.

Текст под снимка – На плажа през това лято ще може да се плаща за чадъри, шезлонги и спортни принадлежности  и с банкова карта, а не само с пари в брой, разписа министърът на туризма. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име