Intrigi.bg Крими Як тараш в килията на Митьо Очите – спипали го с мобилен...

Як тараш в килията на Митьо Очите – спипали го с мобилен телефон

1076
0

Як тараш в килията на задържания след екстрадиция от Турция Димитър Желязков-Митьо Очите са провели преди дни надзиратели от столичния арест, научи ПИК. В сигнал до медията ни близки на задържани разкриват, че поредният ВИП арестант зад решетките на „Г. М. Димитров“ се ползва с всички екстри там, досущ като олигарсите Баневи. Такива имал от самото начало на престоя си там – телефон и всички екстри, както и получавал храна по поръчка.

Управата на ареста в лицето на директорката Маргарита Дойчинова, която е протеже на отишлия си след разследване на ПИК Росен Милотинов и в момента изпълнява функциите му, се правела, че не забелязва удобствата на Желязков. Няколко сигнала от други задържани обаче принудили шефката да нареди тараш в килията на Очите.
Това се случило, докато той бил в ГДБОП за предявяване на материали по делото за рекет. Припомняме, че там пък бе извикана линейка за Желязков, тъй като несебърският Ал Капоне почувствал болки в корема. Антимафиотите повикали Спешна помощ, а медиците установили, че Желязков е получил хипертонична криза.
Желязков беше екстрадиран у нас на 15 февруари с полет от Истанбул. Той беше задържан по подозрение, че е част от организирана престъпна група за рекет, палежи, побоища и изнудване.

„Поздравления, че беше освободен от работа Росен Милотинов, но жалко, че назначените от него служители и другите, които му станаха много близки впоследствие, останаха и продължават да работят по изградените от него схеми и канали за внасяне на неразрешени вещи и предмети в ареста срещу заплащане. Ето конкретен пример – на 28.02.2019 г. при обиск на килията на Димитър Желязков бе открит мобилен телефон. Такъв той има от самото си настаняване“, разкриват близки на задържания в сигнала до ПИК. По думите им подобни екстри нямали всички арестанти и само може да се гадае срещу какво се радват на този лукс, осигурен от ръководството на ареста.

Според източниците ни ВИП храната на заможните арестанти се доставяла не от техните близки, а от приближените на Дойчинова надзиратели. „Тези хора са настанени накуп на друго място и техните килии се отключват и обслужват от определени хора“, казват още арестанти. Според тях Дойчинова направила това разделение, защото всички останали не представляват финансов интерес. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име