Intrigi.bg Актуално Ядрена бомба в хазарта

Ядрена бомба в хазарта

173
0

Проблемът с хазарта е огромен за България и си заслужава да се припомни малко история, на хората, които не следят темата. Това, което се случи в България след 2015-а е, че страната ни постигна рекорди по разходи на домакинства за хазарт в рамките на Европейския съюз. Самата тема за хазарта е много важна за страна като България. През 2017-а започна тази дискусия за последиците от почти пандемичното разрастване на пристрастяването към хазарта и тогава много малко медии се включиха в спора. В крайна сметка се стигна до Парламента, който по някакъв начин ограничи рекламата на хазарт – места, време. Но през 2019-а започна войната в сектора. В крайна сметка всички знаем какво се случи.

Това, което се случва със санкциите по „Магнитски“, напомня за ядрена бомба. Бият се двама (Васил Божков и братя Найденови) – единият доминира и мачка, по-малкият пищи, а ти хвърляш бомба и не се интересуваш кой точно оцелява. Като го няма доминанта, неговите противници започнаха да завземат териториите му. Възниква обаче проблемът къде е границата на хазарта, защото не бива да бъде ограничен, за да не го направят черен. Трябва да има нормални правила и ограничения, както е в развитите държави.

Според мен противниците на Божков завзеха негови територии и това е проблем. Семейство Найденови повдигнаха сериозен проблем за т. нар. защитен свидетел. Те свидетелстваха против Васил Божков за неговите евентуални престъпления, както те ги определят. Извадиха данни какво се случва на хазартния пазар, повдигнаха темата за данъците на „Национална лотария“. Проблемът е, че защитените свидетели са към прокуратурата, а служебното правителство е във война с прокуратурата. Проблемът вече е какво се случва оттук нататък. А кашата е пълна, защото нямаме такива закони, каквито има в някои Балтийски държави, например. Има и друг проблем, ако унищожиш враговете на доминанта, ще дойдат приятелите му и те това правят – те завземат част от пазара, пък не са в списъците по закона „Магнтски“.

Ние нямаме опит по този закон и затова следващият парламент трябва да реши този проблем със закон, подобен на този от Балтийските държави.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име