Intrigi.bg Спорт Юсеин Болт слага край на неуспешната си футболна кариера

Юсеин Болт слага край на неуспешната си футболна кариера

813
0

Юсейн Болт потвърди, че се отказва от професионалния футбол, след като не успя да подпише договор с австралийския Сентръл Коуст Маринърс в края на миналата година.

„Не искам да казвам, че нещата не са се получили, но трябва да си взема поуките от това. Това бе един положително от гледна точка на опита, който придобих. Наистина изпитвах удоволствие от това, че бях част от отбор – нещо което е съвсем различно от лекоатлетическата писта“, заяви ямаецът.

Болт, който е олимпийски шампион в сприна на 100 м от Игрите в Пекин, Лондон и Рио, сподели, че е концентриран върху своите бизнес начинания

„В момента се занимавам с много различни неща. Спортният ми живот приключи, затова сега ще обърна внимание на бизнес начинания – скоро ще стана бизнесмен“, коментира уверено той. Болт говори и за настоящото поколение на Ямайка в леката атлетика. Според него те са загубили от най-високото си ниво, тъй като в началото са си мислели, че ще им бъде винаги лесно и са спрели да трудят.

Последното състезание на осемкратния олимпийски шампион бе на Световното първенство през 2017 в Лондон, когато Ямайки завоюва едва един златен и три бронзови медала, включително третото място на Болт на 100 м. ,“Мисля, че повечето от тези лекоатлети си мислят, че е много лесно.Когато нашето поколение пристигна, ние имахме далеч повече затруднения“, убеден е неуспелия футболист.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име