Intrigi.bg Политика Ще разбърка ли новата партия на Слави картите на най-големите?

Ще разбърка ли новата партия на Слави картите на най-големите?

121
0

Проучванията на общественото мнение, които правим всеки месец, показват, че има ниша за формацията на Слави Трифонов. Новата му партия има шанс да разбърка картите на най-големите, заяви пред БНТ социологът Първан Симеонов.

„Няма какво да се лъжем, понякога обществото върви след силния. Слави излъчва контракултура, която е на езика на социално настроените в България и се опитва да обедини опозиционното звучене“, анализира Първанов.

По думите му партията на Слави филтрира хората на местно ниво и се опитва съобщението за нея да излиза от едно място.

Ще разбърка ли новата партия на Слави картите на най-големите?

От своя страна социалният антрополог Харалан Александров добави, че това е „партия медия с дълга история“.

Първан Симеонов коментира и новия партиен проект на Найден Зеленогорски: „Дясното у нас има свойството, създавайки нови неща, да казва, че се обединява. Големият проблем на дясното обаче е общата му маса, а тя не е кой знае колко голяма величина напоследък“.

Той е на мнение, че в десния сектор не трябват личности и проекти, а ново политическо съдържание.

Те коментираха и напрежението между главния прокурор Иван Гешев, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Харалан Александров смята, че „главният прокурор прави директна връзка на овластен държавник с копнежа на масата за справедливост“. Първан Симеонов е на мнение, че Гешев държи да е в средата между президент и премиер. „За първи път чувам някой да държи тон на премиера“, каза той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име