Intrigi.bg Свят Ще влизаме в САЩ вече с тест по английски език

Ще влизаме в САЩ вече с тест по английски език

359
0

Бързи реформи в имиграционната политика на Съединените щати предложи президентът Доналд Тръмп, предадоха световните медии.

Преимущество ще имат високообразованите и квалифицирани имигранти.

Над 1,1 милиона разрешителни за пребиваване или „зелени карти“ се издават годишно в САЩ.  От тях 66% се издават, защото кандидатите имат роднини в САЩ, а 21% – на произволен принцип чрез лотария.

Сегашната система е нефункционална и обременена с проблеми, включително отдаването на предпочитание на хора, които имат роднини в САЩ, и позволява твърде много „повърхностни“ молби за убежище, заяви Тръмп, цитиран от ДПА.

САЩ не могат да отдават предпочитание на лекари, изследователи и най-добрите студенти, които завършват американски университети – някои от тях се връщат в родните си страни, за да основат компании, които биха могли да бъдат създадени в Щатите.

Тръмп заяви, че повече няма да се дискриминира гения или брилянтността, след като влязат в сила промените.

Съгласно действащата система само 12% от легалната имиграция се основава на умения или заслуги, отбеляза президентът. Целта на предложената реформа е да увеличи тази цифра до поне 57%. Според държавния глава това може да направи САЩ по-конкурентоспособни в световен план, като същевременно гарантира, че страната ще продължи да приветства новодошлите.

Тръмп подчерта също, че при реформа на имиграционната система пристигащите в страната ще преминават тест по английски език, което да допринесе за тяхната интеграция, асимилация и единство в бъдеще.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име