Intrigi.bg Крими Шофьор на Баневи разказа пред съда как са го назначили за управител...

Шофьор на Баневи разказа пред съда как са го назначили за управител на фирми

699
0

Специализираният съд разпита бивш охранител и шофьор на Николай Банев, който е бил назначен за управител на фирми и за независим член на борда на директорите в завода за хартия и хартиени изделия в Костенец. Николай Банев, съпругата му Евгения и майка му Мария са подсъдими за организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Венцислав Генов разказа пред съда, че е работил в различни периоди за семейство Баневи – първо в началото на 90-те години до 2005 г., а след това се върнал през 2014 г., пише Dariknews.bg.

Започнал като охранител в обменно бюро в София, а след това и като личен шофьор и охранител на Банев. Пред съда Генов разказа, че Банев го назначил за независим член на борда на директорите в завода в Костенец с обещанието за по-висока заплата. Днес призна, че няма никакви познания за производството и търговията с хартиени изделия, както и че не е участвал в нито едно заседание, но подписвал документи.

Години по-късно по същия начин бил назначен и за управител на дружеството „Партнърс комерс“. „Нямаш право да откажеш“, обясни шофьорът в показанията си.

Той разказа, че като управител е трябвало да подпише документи, с които да прехвърли къщата на семейството в „Бояна“ на офшорна компания, но отказал да подпише, защото сумата му се видяла много голяма. Заради отказа си тръгнал и без да получи заплатата си. Документите, които трябвало да подписва, най-често му били носени от Зорница Илиева, която според него била приближена на Баневи.

Според прокуратурата разпитът на Венцислав Генов цели да установи дали той е бил подставено лице, което само е подписвало документи, предоставени му от ръководството.

„Това лице е било вписано за управител на едно от дружествата – „Партнърс комерс“, което е инкриминирано, че е избягвало плащания на данъчни задължения. Изключително важен е, за да се установи по какъв начин са вземани решения кой да бъде член на управителните органи на дружествата, кой е бил назначаван за управител, както и дали реално те са извършвали някаква търговска дейност или са били просто подставени лица“, обясни прокурор Мария Дочева, цитирана от Dariknews.bg.

Според защитата дружеството „Партнърс комерс“ е собственост на Банев и той сам може да прецени кого да назначи за управител.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име