Intrigi.bg Спорт Шок в Барса: Намалиха заплатите със 70 процента

Шок в Барса: Намалиха заплатите със 70 процента

314
0

Футболистите от световния гранд Барселона демонстрираха уникална солидарност с клуба във времето на пандемията от коронавирус. Капитанът на каталунците Лионел Меси лично излезе с официално изявление от страна на играчите на първия отбор относно „ERTE“, мярката за временни съкращения при „изключителни“ обстоятелства, която от клуба ще активират, за да намалят заплатите на футболистите.

В изявлението Меси обявява, че играчите от първия отбор приемат предложението за намаление на възнагражденията им, което е предоставено от борда на президента Хосеп Мария Бартомеу.

Футболистите от първия състав на Барселона също така обмислят как да помогнат финансово на служителите на клуба в тежката икономическа криза породена от пандемията от коронавирус.

Заплатите в Барселона ще бъдат намалени със 70%. Играчите от първия тим на каталунците ще подпомогнат останалите служители в клуба, за да могат те да получават на 100% от възнагражденията си.

„Ако не говорихме до този момент, то причината беше, че търсихме най-добрия начин, по който може да помогнем на клуба“, пише в изявлението на Меси.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име