Intrigi.bg Спорт Шокиращият запис на лекаря на Марадона: Дебелият ще умре нас*райки се

Шокиращият запис на лекаря на Марадона: Дебелият ще умре нас*райки се

566
0

Повече от два месеца след смъртта на Диего Марадона, разследването срещу неговия неврохирург Леополдо Луке и психиатъра Агустина Косачов продължава.

Легендата на футбола си отиде на 25 ноември 2020 г., а полицията проучва случилото се с дон Диего. Особена загадка са последните мигове от живота му и все още излизат нови и нови неща за смъртта на Марадона. Някои – откровени лъжи в търсене на сензация, но и някои смущаващи неща.

Infobae, един от най-големите информационни аржентински портали със седалище в Буенос Айрес, разкри нови подробности за случилото се, включително аудио запис на съобщения и разговори между Луке и и фелдшерите, пристигнали в къщата на бившия футболист.

„Аз съм на магистралата. Изглежда, че е мъртъв, обзалагам се, че е мъртъв. Квартал Сан Андрес, трябва да минете по пътя, по който винаги минаваме“, казва Луке в едно от гласовите съобщения към колегите си.

„Изглежда, че Дебелия е получил инфаркт и ще умре, насирайки се. Нямам идея какво се е случило. Пътувам.“

Косачов също е била във връзка с Луке и са си разменили съобщения.

„Сега при него е екип, който се опитва да го съживи и го интубира. Правихме сърдечен масаж 10-15 минути, защото линейката я нямаше – казва му тя. – Влязохме и той беше студен, напълно студен. Започнахме да го съживяваме и той възстанови малко телесна температура. Сега бърза помощ е при него, няма да ни кажат каква е ситуацията, излязох и няма да ми кажат нищо.“

„Това е, направихме каквото можахме, Агустина – отговаря Луке. – Семейството му беше в течение на всичко, което се случва и знаеше рисковете.“

На двамата могат да бъдат повдигнати обвинения през следващите дни, ако бъде доказано, че е извършено някакво престъпление.

Срещу Луке тече разследване, като властите допускат възможна небрежност в действията му.

Той вече бе уличен във фалшифициране на подписи покрай работата си с Марадона, за да получи достъп до пълното медицинско досие на именития си пациент.

„Експертната преценка вече потвърди първоначалните съмнения, а именно, че става дума за фалшификация“, гласи прокурорският доклад.

Разследването срещу Луке започна само няколко дни след трагедията, след като дъщерите на Марадона Далма, Джанина и Джана се усъмниха, че баща им не е получавал възможно най-доброто лечение в дома си в Тигре.

„Искате да знаете за какво съм отговорен ли? – попита докторът в края на ноември миналата година. – За това, че го обичах и че се грижех за него. За това, че удължих живота му. За това, че подобрявах живота му до самия му край. Трябваше да отиде в рехабилитационен център. Не искаше. Аз съм човекът, който се грижеше за него. Гордея се с всичко, което направих. Няма какво да крия. На разположение съм на правосъдието.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име