Intrigi.bg Крими Шеф от „Вътрешна сигурност“ в МВР бил „гъст“ с Радо Ланеца, срещали...

Шеф от „Вътрешна сигурност“ в МВР бил „гъст“ с Радо Ланеца, срещали се в голям хипермаркет

534
0

Началник на звено във „Вътрешна сигурност“ на МВР е правил чадър на обвинения за лидер на организирана престъпна група за наркотици Радмил Ранов-Радо Ланеца. Това съобщиха за Фрог нюз източници от прокуратурата.

Има данни, че именно той е предупредил бандата за полицейската акцията, която бе проведена наскоро. Благодарение на това много хора, заподозрени за търговия с дрога, успаха да духнат преди арестите. Според източниците ни, имало СРС-та, от които станало ясно, че Ланеца и въпросният полицейски шеф били в много близки отношения. Те редовно се виждали. Срещите се провеждали в крайни столични квартали като „Люлин“, основно в голям хипермаркет, за да не бие на очи.  Любопитна подробност е, че месеци наред „Вътрешна сигурност“ удряла полицаи, които работили за конкурентна на Ланеца престъпна наркогрупа. „„Вътрешна сигурност“ разчистваше пътя на хората на Ланеца в страната“, коментираха обвинители. Проверка показала, че задържаният бос и полицейският началник били „гъсти“ от години.

Очевидно е, че има мода полицаи да се срещат с хора от ъндърграунда между щандовете на някой магазин. Кемара улови как шефът на Криминална полиция във Второ РУ-Плевен Цветомир Илиева се засича с местен наркоиграч Мечката в квартален хранителен магазин. На кадрите се видя как вторият подава плик на първия. Свидетели обясниха пред НТВ, че това са пари. Вътрешна проверка показа, че става дума за „недоразумение“.

В поредица от публикации Фрог ви информира за това, че обстановката във „Вътрешна сигурност“ е крайно напрегната по няколко причини. Една от тях е, че две лобита се опитват нонстоп да се надцакат кое е по-велико. Не е за подценяване и фактът, че се знае как не малка част от служителите „заиграват“ с хора от подземния свят.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име