Intrigi.bg Актуално Шефът на спецпрокуратурата подаде оставка

Шефът на спецпрокуратурата подаде оставка

378
0

Шефът на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров подаде оставка като административен ръководител. Прокурорската колегия на ВСС я гласува с 9 гласа „за“ и нито един против.

„Резултатите на Специализираната прокуратура са видими за цялото общество“, обяви главният прокурор Иван Гешев, който благодари на Димитър Петров за работата му като административен ръководител.

Гешев отбеляза, че под ръководството на Димитър Петров спецпрокуратурата е постигнала значителни успехи и е укрепнала кадрово. Но възникнал проблем, който  пречел на прокурор Петров да се концентрира върху дейността си като административен ръководител.

Главният прокурор отбеляза, че работата в тази институция била много и напрегната. Това водело и до известна амортизация.
Според него административният ръководител в специализираната прокуратура можел да бъде полезен 5-6 години.

„Обемът от работа няма как да не влие на качеството“, посочи Гешев.

Той добави и че няма голям брой желаещи прокурори да работят там. Причината била не само в големия обем работа, но и в това, че са подложени на атаки.

Рискът бил по-голям заради „атаките от кръгове, свързани с обвиняеми, политически интереси, чисто политически атаки и медийното отражение“. Всичко това водело до амортизация.

С 9 гласа „за“ за временен шеф на спецпрокуратурата бе избран Ангел Илиев, който в момента работи като прокурор във Върховната касационна прокуратура.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име