Intrigi.bg Политика Шефът на общинарите в Каварна е пред отстраняване заради пребит кмет

Шефът на общинарите в Каварна е пред отстраняване заради пребит кмет

241
0

Общинари искат отстраняване от поста на председателя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов, става ясно от дневния ред на заседанието, което е насрочено за днес. Предложението за предсрочно прекратяване на правомощията на Стоянов е направено след скандала с кмета на с. Белгун, който се оплака, че е бил пребит в партийния офис на ГЕРБ заради резултата от изборите.

На днешното заседание на общинарите в Каварна ще бъде обсъдено и дали да бъде приета декларация в подкрепа на бития Благомир Станев. Съветът се състои от 17 членове, от които шестима са представители на коалицията ГЕРБ-СДС. В жалба до прокуратурата кметът на с. Белгун твърди, че в ранните часове на 5 април му е нанесен побой в присъствието на председателя на каварненския Общински съвет. Причината е, че в селото са отчетени гласове за ДПС, а Стоянов е от ГЕРБ. „През цялото време Данчо Стоянов подканяше да се гаврят с мен и това му доставяше удоволствие”, казва Станев.

Въпреки че измина седмица, откакто той разказа за физическата саморазправа, все още органите на реда не са установили виновните. Говорителят на Окръжната прокуратура в Добрич Милена Любенова съобщи за „Сега“, че към момента назначената проверка не е приключила и няма образувано досъдебно производство. От ОДМВР-Добрич пък категорично отказаха да коментират случая. Информация не дадоха и от Районното полицейско управление в Каварна.

В жалбата си битият Благомир Станев пише, че на 5 април в 3:30 сутринта се почукало на входната му врата на жилището му в с. Белгун, което е близо до Каварна. Двама души му казали, че кметицата на Каварна го чака в офиса на ГЕРБ. Там обаче бил посрещнат от председателя на каварненския Общински съвет Йордан Стоянов, от техническия секретар на ГЕРБ, както и от бизнесмена Илиян Събев. Според Станев именно той започнал да обижда, псува и да изсипва отпадъци върху главата му.

„Започна да ме рита и да ме бие с юмруци, изкара автоматичен нож от джоба си и започна да ми реже екипа”, казва кметът на с. Белгун, като допълва, че останалите са наблюдавали, а председателят на ОбС Стоянов е снимал с телефона си. Станев не се съпротивлявал, тъй като в града се говорело, че Илиян Събев има минало, свързано с бивши групировки. После го накарали да подпише отказ от членството си в ГЕРБ.

Пред „Сега“ Йордан Стоянов категорично отрече да е присъствал на такава случка. Според него това е провокация, защото до 4 април ГЕРБ не са печелили избори в Каварна. По негови думи срещу пребития кмет се води разследване за изнудване. Стоянов не отрече, че се познава с бизнесмена Илиян Събев, който „работи в туристическия бранш“ и отхвърли възможността същият да е участвал в побоя. На изминалите избори в с. Белгун за ГЕРБ-СДС са гласували 46 души, а за ДПС – 11.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име