Intrigi.bg Актуално Шефът на НСО разкри кой е снимал Борисов в спалнята

Шефът на НСО разкри кой е снимал Борисов в спалнята

248
0

Hачалникът на НСО ген. Красимир Станчев разкри кой е направил снимките в спалнята на премиера Бойко Борисов, докато спи във вила „Секвоя“ в държавната резиденция в Бояна.

Според него това е някой от близкия кръг на премиера.

„Проверката тече. Но по никакъв начин не се съмнявам, че нашите служители са извършили някакво нарушение. Разбирате, че всеки човек, както и политиците, имат кръг от хора, как са го преценили този кръг. Защото от нещо такова произтичат тези снимки.“, твърди сега в интервюто шефът на НСО и добавя: „Нашата съпричастност, в кавички, е как да ви кажа …има определен кръг лица, които се чувстват близки на това лице. За тях допускът до жилището и работното място е по-облекчен. Ние не го проверяваме за съдържание на мобилни устройства, фотоапарати и явно от този кръг някой е направил въпросните снимки“

Станчев категорично отрича да е възможно тези снимки да са правени с помощта на хора от НСО. „Вярвам на тези хора. Те са от 11 г. с него – с добри взаимоотношения помежду си. Те му вярват на него и той на тях. Няма как някой да си подложи такава динена кора“, твърди той.

На въпрос как се е стигнало до подобен пробив в толково строго охраняван обект, Станчев повтори, че снимките може да са само от кръга хора, на които премиерът „е имал много силно доверие и не са проверявани по надлежния ред както трябва“. „Всъщност – така, според мен, се е случило“, каза шефът на НСО.

Няма как да се говори за закриване на службата, защото тя е въпрос на национална сигурност – няма как охраняемите да останат без тази дейност, но със сигурност тепърва новото изграждане на нова структура ще е много по-скъпа за бюджета. Можеха да предложат на НСО да направи промени в ЗМВР, щеше да е много по-евтино и ефективно. Под някаква форма службата винаги ще съществува. Така пък Станчев коментира промените в ЗМВР.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име