Intrigi.bg Актуално Шефът на Берьозка: Бизнесмените в Русия са в шок, много от тях...

Шефът на Берьозка: Бизнесмените в Русия са в шок, много от тях бягат от страната

208
0

Всички, с които общувам в Русия – основно бизнесмени, са в абсолютен шок. Каквото са създавали десетки години, всичко е разрушено. Хората не знаят как да запазят бизнеса си и кога ще свърши това. Доста хора избягаха от Русия. Прогнозите не са добри и има вероятност Русия да стане като Северна Корея и да няма никакви икономически отношения с останалия свят.

Това каза Виктор Бакуревич, изпълнителен директор на Берёзка


„Тази война не е на руснаци срещу украинци, а на един безумен човек срещу неговата амбиция”, каза още по Блумбърг тв Бакуревич.


Сравнявайки бизнес средата в Русия и България преди да стартира бизнеса си тук, Бакуревич каза, че у нас държавата не е толкова агресивна към бизнеса, данъците са нормални, административните институции не пречат на работата, а условията са достатъчно лоялни.


Българското общество реагира прекрасно в отношението си към украинските бежанци. Държавата прави, каквото може и има резултат, подчерта събеседникът.


Ние също помагаме на украинците, които идват в България. Приемаме ги на работа, основно като продавачи. Освен това прехвърляме автобиографиите им към други работодатели в страната.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име