Intrigi.bg Куриози Шарлатанка иска по 1200 лв. от лапнишарани, води ги на площадка за...

Шарлатанка иска по 1200 лв. от лапнишарани, води ги на площадка за летящи чинии край Девня

279
0

Девненските „Побити камъни“ всъщност са площадка за кацане на летящи чинии. Това разкриха участници в курс за аватари, организиран от Международния институт за космическа антропоекология в Новосибирск и неговия филиал във Варна.

Резултат с изображение за Грета Веселинова Институт за развитие на съзнанието


Част от програмата на аватарите бе енергоинформационното изследване на природния феномен „Побити камъни“ край квартал „Повеляново“. Оказва се обаче, че групата е проучвала местността без каквато и да било апаратура за енергоинформационен мониторинг, а е разчитала на своите свръхестествени способности. За целта участниците в курса са медитирали, а след това са протоколирали своите видения, пише за странния курс „Девня – древна и модерна“.

Резултат с изображение за Грета Веселинова Институт за развитие на съзнанието


 

Под парещото септемврийско слънце на един му се е привидяла площадка за извънземни, на друг – русалки, на трети – древен град, а на четвърти морско дъно. Между виденията им няма никакви съвпадения, сочат данните от техните полеви протоколи. „Интересно как пък никой от тях не е усетил намиращото се в близост депо за фосфогипс, за да установи, че в района има замърсяване, което може да е евентуалната причина за появилите се халюцинации“, шегуват се на гърба на щураците в Девня.
 

Водачка на групата била варненката Грета Веселинова, която се представя като директор на Института за развитие на съзнанието в морската столица, а във фейсбук се изявява като „Радка Пиратка от Кара дере“. Проверка показва, че Веселинова е управител на туристическата агенция „Либра Травел“, която се занимава с „духовен туризъм“.

Резултат с изображение за Грета Веселинова Институт за развитие на съзнанието


 

По думите ѝ, оглавяваният от нея Институт за развитие на съзнанието, бил филиал на Държавния институт по космическа антропоекология в Новосибирск. „Това е неправителствена организация и съответно руската държава не отговаря за нейната дейност“, отговорили от посолството на Руската федерация у нас на въпрос дали действително има такъв институт.
 

Така се оказа, че легендираният като държавен институт е едно НПО, което очевидно се издържа от хора със свръхнаивни способности. Участници в 4-дневния семинар разказаха, че са платили на ръка без да получат квитанция по 1200 лева, за да изследват каменната гора край Девня, а после да стоят дни наред в спарения ѝ офис и в един варел, наречен „Огледало на Козирев“.
 

„С тези пари аватарите можеха да отидат на почивка в Тайланд, а не да слънчасват край токсичните отпадъци на „Агрополихим“ и да бъдат третирани като зеленчуци в парник“, коментират още за наивниците в града.
 

Въпреки, че Побитите камъни са защитена зона, попадаща в обхвата на „НАТУРА 2000“, водачката на групата е запалила огън, макар и в ритуална купа, както и се е покатерила върху природно образувание – каменен стълб, където да медитира.

„Тази жена не разбира нищо от духовност, на лекциите ни чете някакви глупости, сричайки явно чужди, а не нейни текстове. Импровизациите ѝ бяха пълна гротеска. Всяка нейна собствена мисъл противоречеше на предходната“, коментират участници в екскурзионното летуване за 1200 лв.. Те са били принудени да седят на пода като наказани, докато „лекторката“ ги е посвещавала в тайнствата на живота, разположена на канапе.
 

Участници във водевила разкриха, че на изпроводяк след 4-дневния курс за аватари, фейсбук-героинята Радка Пиратка от Кара дере ги е поканила на прощална вечеря в апартамента си на улица „Братя Миладинови“ във Варна, за която обаче не си мръднала пръста.
 

„Не стига, че прибра толкова много пари за тоя, дето вее клоните в гората, ами и се наложи една жена от групата да сготви яденето, друга да приготви салатата, трети купиха алкохол, а накрая всички редихме масата. Най-големият шок беше, че салатата ни бе сервирана в пластмасови чинии и трябваше да я ядем с пластмасови вилици“, разказаха потресени кандидат-аватари, на които преди вечерята им се е наложило и да поизмият купите за лещата и чашите за алкохола и безалкохолното.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име