Intrigi.bg Булевард Шампионката Станка Златева: Искам семейство, но не ме гледат като жена

Шампионката Станка Златева: Искам семейство, но не ме гледат като жена

632
0

На 1 март голямата Станка Златева навърши 37 години. Петкратната световна и шесткратна европейска шампионка по борба слезе от тепиха през 2016 г. и заживя живота, който лагерите и състезанията години наред ѝ отнемаха, но въпреки това късметът да създаде семейство продължава да я заобикаля.

Откакто свали трикото, тя се установи в Сливен, където създаде клуб „Станка Златева“. Залата, построена преди три години на терен, предоставен безвъзмездно на спортистката от общината, се използва основно за тренировъчна и състезателна дейност по борба. Изборът на Златева да остане в Града под сините камъни, за да предава на младите своите умение в борбата, обаче се оказа отново за сметка на личния ѝ живот. 

„Попаднах в град на хайдути… Трудно е да срещнеш човек, който да гледа в една посока с теб. Мен ме гледат с респект и с уважение, никой не иска да те опознае такъв, какъвто си, а иска да се докосне до теб заради това, че си някой. Което е много лошо… А моята мечта е да имам семейство и деца, та нещо да остане и за тях“, огорчена е Станка, че не може да случи на подходящ партньор.
Откакто сме в карантина, Златева или усъвършенства уменията си в кухнята, или влиза в ролята на доставчик на провизии за майка си в Крушаре.

„Експериментирам всеки ден – салати, пържолки – дали на тиган, дали на скара, макарони – правя ги с риба, със зеленчуци, като цяло се справям. Хляб не ям, не пия газирано. Не ме интересува как изглеждам, дали някой ще ме хареса или не. Почивам си физически и психически. Само да не стане дълго и да вземе да ми хареса, после трудно се излиза от това положение нищо да не правиш, да нямаш ангажименти. Иначе майка ми си е на село, добре е, изпълнявам поръчките ѝ, нося ѝ лекарства, храна – доставчик на всичко съм“, разкрива Станка.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име