Intrigi.bg Мистерии Чудовище в езерото Йейл: Това ли е новият Лох Нес

Чудовище в езерото Йейл: Това ли е новият Лох Нес

136
0

Bсички сме чували историите за митичното създание Лох Нес, спотайващо се в едноименното езеро. Но това ли е единственото чудовище, което се спотайва из дълбините. Оказва се, че езерото Йейл също има свое чудовище, с което да се похвали. Местните го наричат Гигантския Клод. 

През юни 2017 година каякари във Вашингтон се натъкнали на странно явление в езерото Йейл. Докато плавали забелязали подводно изригване. По-задълбоченото изследване на явлението поражда въпроси. 

Езерото Йейл е свързано с река Колумбия, за която от години се носят слухове, че е дом на огромно змиеподобно същество, пише ancient-origins.net.

Скептиците отхвърлят подобни твърдения, възприемайки ги просто като част от фолклора, въпреки  че историите за Гигантския Клод са се задържали през годините и дори са станали част от сюжетите на много книги, статии и телевизионни предавания.

Морските биолози имат своя версия за създанието. Според тях вероятно става дума за китова акула или еласмоклон (вид акула- бел.ред.).

Първата документирана среща с чудовището е от 1934 година, когато екипажът на Lightship Колумбия забелязва Клод.

„Беше около 12 метра!“, спомня си Ларсън – член на екипажа.

„Шията му беше над 2 метра, имаше голямо закръглено тяло, опашка и зъл поглед.“, допълва той.

Ларсън посочил чудовището на свой колега и двамата прекарали известно време да го наблюдават през биноклите си. Помолили за разрешение да ги спуснат с лодка, за да тръгнат след него, но командирът им не разрешил, страхувайки се, че чудовището може да потопи лодката, пише oregonlive.com.

След този случай Клод е забелязван множество пъти от рибари и от екипажите на различни плавателни съдове. След 50-те години на миналия век, обаче срещите с него секват. И така до юни 2017 година.

Наблюдаването на езерото само подклажда мистерията около съществуването на неуловимо същество.

Дали съществува Гигантският Клод, или не вероятно ще остане загадка, но за тези, които вярват в съществуването му възможността за среща с него продължава да вълнува въображението им.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име