Intrigi.bg интриги Читалищното театро „Маги и Слави“

Читалищното театро „Маги и Слави“

183
0

Ето заради тези двамата не гледам национални ефирни телевизии вече много, много време.
 

Тъй наречените „телевизионни императори“…
 

Господарите на чалгата и кича, които подмениха ценностната система на няколко поколения с вулгарни смешки, тъпи вицове, псевдо-патриотарски пози, мачизъм, прикриващ тежки комплекси, език на омразата, откраднати шоу програми и песни (наскоро научих, че „Маги“ се представял като автор и на „Не остарявай, любов!“, даже клип си заснел…), сериали на конвейер с елементарна драматургия, властваща идейно-художествена посредственост.
 

„Маги“ и „Слави“.
 

Едно и също читалищно театро повече от 20 години. Ту се карат, ту се бият, ту се обичат, ту симулират „продуцентско единство“ в името на някаква „общонародна кауза“, ту са непримирими врагове, псуват се публично и се цакат с десетки насрещни дела в съда.
 

Иди, че ги разбери. В отношенията им има всичко друго, но не и морал или нормална човешка логика. Единственото, което истински ги сродява, е алчността. И безскрупулния егоцентризъм. Чувството, че са абсолютно незаменими в ефир и че трябва да отровителстват пред „драгия зрител“, дордето са живи.
 

Десетилетия наред вездесъщите „Маги“ и „Слави“ се разполагат волно и охолно в целия праймтайм на БТВ и Нова. Гепят над 50% от рекламните приходи. Гепят повечето обществени поръчки за телевизиите. Узурпирали са де що има талантливи актьор от театрите, превърнали са ги в жалки халтураджии, в тъжен спомен за самите себе си. Развратили са ги с лесни пари и евтина слава.
 

Рачков, Зуека, Краси Радков, Виктор Калев, Мариан Бачев…
 

Даровити иначе хора, които „приключиха“ творчески при естетическия си сблъсък с „господарите на кича“. И вече са способни единствено на малоумно-папагалски скечове, спрямо които мюзикхолите на Хачо от 70-те и 80-те изглеждат като Фелини.
 

Най-нахалното, разбира се, е, че в момента и двамата се изживяват като някаква обществена съвест.
 

Единият прави партия, претендира за властта от позицията си на всеизвестен галеник на мутрите от ВИС, Жоро Илиев, Поли Пантев и Илия Павлов.
 

Другият (заченат като режисьор-монтажист във фолк лабораториите на „Ара аудио видео“, автор на клипове на Кондьо) ръси мъдрости в напоителни интервюта за пандемията и извънредното положение, поучава, напътства, дава личен пример…От една страна аверче с Бойко, от друга го „рути“ във фейсбука на „Господари на ефира“. Тарикат арменец, получава му се гяволъкът.
 

И все пропуска да си спомни защо „Господарите“ изхвърчаха от Нова и как караше репортерчето си Митко Върбанов да „заляга“ на пътя, ужким пребито от озверели гардове...
 

Пропуска и да направи дарение за пандемията, но пък нали трябва да оправдае някои поговорки за етноса си…
 

„Маги“ и „Слави“.
 

Онзи ден спретнали помежду си „телевизионен мост“. Явно има някаква далавера, щом тъй внезапно „стопяват леда“. Наводнили мрежите с мъдростите и смешките си. Няма отърване, ей. И заблудени хора се ловят, гледат, цъкат, лайкват, забавляват се…
 

Нормално! Мейнстриймът така и не излъчи алтернатива. Тия двамата са шоубизнесът и това е, други няма. До гроб ще ни облъчват с простотията си. Защото са удобни, сговорчиви, само привидно се правят на бабаити, но иначе са на „договорились“ с всяка власт.
 

Царе са на мапулациите в услуга на силните на деня. Царе са и да се изживяват като репресирани и опозиция.

Ха така, не така, ха така.
 

Царе са и да трупат капитал от наивността на публиката. Все си говорим за олигарси, за Божков, Домусчиев, Маргините, Маджо, Брендо, Пеевски, Цоцоркови, Златев…
 

„Маги“ и „Слави“ хич не им отстъпват. Просто не си даваме сметка какви пари се правят от телевизия. Но там никой не смее да пипа, нито да рови, защото медийното отмъщение няма да се бави дълго.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име