Intrigi.bg Спорт Чисора победи Кобрата в мача за интернационалната титла на WBA

Чисора победи Кобрата в мача за интернационалната титла на WBA

190
0

Срещата реванш след сблъсъка на двамата съперници през 2016 г. се изигра на лондонската „О2 Арена“ в нощта срещу неделя. В предишния мач в Хамбург българинът надви съперника си отново със съдийско решение и това му донесе европейската титла, съобщава gong.bg.

Ето и как се разви битката рунд по рунд:

Рунд 1

Пулев нанесе две много тежки попадения, които разклатиха Чисора. В последата секунда обаче и британецът нанесе сериозен удар.

Рунд 2

Във втория рунд Пулев продължи да е по-активен. В първата част Чисора изглеждаше не особено добре физически, но в края се съвзе и създаде няколко опасности за Кобрата. Българинът от своя страна вкара и десния си крос в дейстиве на няколко пъти, като дори съдията понесе лек удар с лакът.

Рунд 3

Българският боец продължи да е активен в началото и пасивен – в края на рундовете. Публиката окуражава Чисора с бурни скандирания.

Рунд 4

Още с първите секунди на рунда британският боксьор се подпря на тялото на съперника. Чисора отново търсеше удари с огромен размах на ръцете, което даваше възможност за лесни атаки от страна на Пулев. Опитите му за комбинации обаче не винаги се увенчаваха с успех в този рунд.

Рунд 5

Чисора имаше епизодични проблясъци, но Кубрат изглеждаше, че държи нещата в свои ръце. Въпреки че нямаше вкарана комбинация, Пулев нанесе много удари.

Рунд 6

Рундът започна с атаки на Чисора, а впоследствие съдията отправи предупреждение и към двамата бойци. В средата на рунда британецът влезе в размени и пласира няколко точни попадения, с които разколеба Пулев. Българинът отново поиска реферът да се намеси.

Рунд 7

Това беше най-добрият рунд за Чисора от началото на мача. Британецът нанесе много тежки удари през трите минути на тази част и отвори сериозна аркада до окото на Кобрата. Той пък отново отправи реплики към рефера.

Рунд 8

Атрактивен рунд, в който първо Пулев нанесе силен удар в тялото на Чисора, но впоследствие понесе два много тежки десни кроса от съперника си.

Рунд 9

Отново размяна на удари. Чисора се впусна в атаки и 10 секунди след началото на деветия рунд нанасе ляв прав, а малко по-късно разклати сериозно Кобрата, който отвърна със смях.

Рунд 10 

Изглеждаше, че Пулев доминира в рунда, но около минута по-късно получи още едно неприятно поражение по лицето си.

Рунд 11

Много добър рунд за българина, който вкара няколко удара с голяма тежест. Започнаха да работят добре и комбинациите му, но и той понесе известни щети. Веждата над дясното око на Кобрата също кървеше и вероятно му пречеше да вижда добре.

Рунд 12

Пулев отново бе по-активен, въпреки няколко експлозивни комбинации на британеца. Кобрата успя да го избута в ъгъла, но не успя да му нанесе много сериозни удари. 

Преди мача

В последния си мач, който се игра през май тази година, българинът постигна категорична победа срещу американеца Джери Форест. Чисора има доста повече срещи от Кобрата, но с далеч по-колебливи резултати. Той загуби последните си три мача, като не познава победата от октомври 2019 г., когато надигра друг британец – Дейвид Прайс. Чисора има седем поражения в последните си 14 срещи, а общата му статистика е 32 победи и 12 загуби.

От своя страна Пулев може да се похвали с 29 победи и само 2 поражения, дошли срещу световни шампиони, в лицето на Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Треньорът на Кобрата – Ибн Кейсън, призна, че нашият боксьор ще търси нокаут в мача тази нощ.

Кобрата е с близо 4 кг по-лек от съперника си, показа официалното претегляне в деня преди мача. Българинът закова кантара на 113,4 кг, докато теглото на Чисора е 117,1 кг.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име