Intrigi.bg Булевард Честит рожден ден на сър Антъни Хопкинс – легенда на 84!

Честит рожден ден на сър Антъни Хопкинс – легенда на 84!

140
0

Днес своя 84-ти рожден ден празнува гениалният сър Антъни Хопкинс!

Филип Антъни Хопкинс е роден през 1937 г. в навечерието на Новата година, в градчето Порт Толбър, Уелс, и още като дете проявява своя затворен характер. Предпочита да си стои вкъщи, да свири на пиано или пък да рисува, отколкото да си играе със своите връстници.

Училищните занимания са трудно изпитание за малкия Хопкинс, тъй като страда от нарушение, наречена дислексия, заради която не може да чете и пише правилно. Съучениците гледат на него по различен начин и го наричат Лудия Хопкинс.

Освен рисуването и музиката, започва да се увлича и по актьорската игра, а през 1961 г. го приемат в Кралската академия по романтично изкуство в Лондон. 4 години по-късно го канят в Националния театър, където на прослушването Антъни избира да чете пиесата „Отело”. „Аз просто уча репликите, излизам и ги казвам – лесно е”, казва талантливият актьор. През 1966 г. прави дебюта си в киното с The White Bus ( „Белият автобус”).

Актьорът има пет номинации за Златен глобус, четири номинации и три награди на Британската академия, четири номинации и един спечелен „Оскар“ за главната му роля на Ханибал Лектър. През 2001 г. е обявен за „Мъж на годината” от Харвард. Актьорът разгневява британските медии с решението си да стане американски гражданин през 2000 г., въпреки че през 1993 г. е удостоен с рицарско звание от самата кралица Елизабет Втора.

Антъни Хопкинс
Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име