Intrigi.bg Спорт Черният часовник за Левски започва да тиктака в четвъртък

Черният часовник за Левски започва да тиктака в четвъртък

539
0

В четвъртък, 14 май, започва да тече 30-дневният срок, в който оперативното ръководство на Левски трябва да подаде молба за несъстоятелност, ако дотогава „сините“ продължават да имат финансови затруднения, съобщава Бтв. По-рано през седмицата ръководството и треньорите на „сините“ казаха, че именно в четвъртък, когато приключва извънредното положение в страната ще подадат оставки. 

„Изчерпахме всички лостове, за да помогнем на Левски в тази ситуация.“, коментира изпълнителният директор Павел Колев в понеделник.

От Левски заявиха, че на 20 май ще станат 3 месеца, откакто играчите не са получавали заплати. Футболистите могат да разтрогнат договорите си и в момента, но все още никой не го е направил.

Вчера в интервю за „Тази сутрин“ собственикът Васил Божков даде три варианти да се раздели с акциите – да ги продаде, да ги върне откъдето и откогото ги е взел, и да ги преотстъпи на феновете, ако могат да развиват клуба. Божков не даде конкретика по нито един от вариантите.

Не е ясно къде са акциите, но ако Божков реши да се раздели с тях, е възможно да стане много бързо.

„Това става чрез джиро – отбелязване върху самата акция на сделката. И след извършване на това действие просто трябва да бъде вписано в книгата на дружеството. Чисто физически те може да се държат на различни места. Акцията е ценна книга.“, обясни юристът Борис Колев.

До момента единственото баскетболния треньор Константин Папазов е изявил желание да получи акциите. Все още обаче не е ясно дали ще може да осигури финансиране.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име