Intrigi.bg Булевард Черната вдовица Патриция Реджиани – палачът на Гучи

Черната вдовица Патриция Реджиани – палачът на Гучи

210
0
crime scene tape with blurred forensic law enforcement background in cinematic tone and copy space

Когато Патриция Реджиани се омъжва за Маурицио Гучи, изглежда така, сякаш е успяла да стигне до портите на рая. Тя е богата, млада и социално интелигентна, приликата ѝ с Елизабет Тейлър не може да пренебрегната от никого. Нейният съпруг е наследник на модна империя, която диктува правилата на хайлайфа в Италия и в света. Вече нищо не може да спре двойката да постигне своите успехи или поне така си мислим. За съжаление това е само видимата картина за журналисти, папараци и публиката, отношенията между двамата напомнят за красивата гниеща ябълка, която често започва да разваля вкуса си отвътре, макар и да остава ярко червена в касетката сред останалите плодове.

След известно време двамата се развеждат и дават нова храна за размисъл на италианското общество, но това далеч няма да бъде краят на книгата. Маурицио е застрелян във фоайето на офиса си на 27 март 1995 г. Неговата съпруга Патриция ще отрича всичко по време на делото през 1997 г. и не се отказва от парите на своя съпруг, покрай тях битка се води и за името на компанията. Бащата на Маурицио вече осъзнава грешката на сина си и дори ще заяви, че това е социален катерач с една единствена мисия – парите. Защо се стига до убийството на един от най-известните хора в страната? Патриция започва да се притеснява, че губи позиции и се притеснява, че други млади дами евентуално ще се възползват от нейния рицар. Изневерите не са нещо непознато, но проблемите започват, когато позициите ѝ за семейното имане се отразяват още по-жестоко.

Жената е категорична, че най-вероятно ще бъде изместена от тази линия и след развода прави всичко възможно, за да открие наемен убиец, който да гарантира, че всички приходи ще се отразят в нейната банкова сметка. След убийството, бившата съпруга вади и фалшиво наследство, за да може да заяви и своите желания. Нещо се случва в съзнанието на дамата, особено след като се ражда в богато и заможно семейство в Милано. Нейният баща успява да направи цяло състояние от бизнес с камиони, осигурява лъскав живот на своята съпруга и дори гарантира по-щастлив живот, отваряйки вратите за високата прослойка.

Тя винаги ще бъде забелязвана на красиви събирания и винаги ще е ослепителна, като точно това ще спечели вниманието и на Маурицио. Като внук на дядо Гучи, той наследява компанията във Флоренция през 1921 г. и продължава да я развива, предоставяйки красиви дамски чанти, костюми и дизайнерски рокли. Само роклите генерират печалба от 11 милиарда долара през 2019 г. Да се върнем на звездната двойка. През 1972 г. двамата сключват брак и стават светлината на вечерта. Всеки иска да е на тяхното място и всеки иска да ги следва по стъпките. В един момент са сред специалните гости на Жаклин Кенеди Онасис, в следващият са поканени в един от луксозните апартаменти в Манхатън, снимат се в някои от луксозните ски курорти и още много други.

Реджина ражда и две дъщери – Алесандра и Алегра, освен майка, тя е личен съветник на Гучи, но той самият спира да слуша, когато нейният баща Рудолфо умира през 1983 г. Маурицио успява да спечели 50% от нейната компания и се опитва да подпомогне своя собствен бизнес. Реджина е изключително притеснена и дори бясна, защото нейният съпруг не успява да запази логото на компанията, освен това никога не се прибира или просто намира какво да прави, но не и да им обърне внимание. В един момент става ясно, че именно Маурицио купува другата част от тираджийският бизнес, като след това я продава на братовчедите си и на чичо си. Те от своя страна ще се постараят да я разорят до 1993 г. и наистина постигат точно това. Реджина така и не успява да реагира на време и става по-бясна и по-бясна на съпруга си.

Една вечер Маурицио просто събира багажа и си тръгва, а след това през 1994 г. ще се разведе със своята любима, като оставя сумата от 1.5 милиона долара за годишна издръжка. По това време мнозина съветват Маурицио да си наеме охрана, но той самият не смята, че ще се стигне до някакви по-сериозни мерки и точно по тази причина ще плати с живота си. Неговата нова приятелка Франчи ще започне да се оплаква, че постоянно е следена от Патриция, навсякъде се появява и продължава да упражнява един много сериозен тормоз. Маурицио спира да вдига телефона, спира да се среща с нея, макар и понякога наистина да се налага да говорят, но отново няма проблеми. Бившата съпруга изпраща писма с аудио касетки и започва да изсипва злобата си по този начин, но това отново не помага.

И така в 8 часа и 30 минути сутринта, Гучи пристига в офиса си на 27 март 1995 г. Портиерът мете пода във фоайето, когато проехтяват изстрелите. По дизайнера са пуснати цели четири куршума. Три от тях влизат в тялото, а четвъртия е фатален и пробива черепа на жертвата. Необходими са цели 2 години на полицията, за да успее да установи връзката между нея и убиеца. Истината излиза през 1997 г., когато един от съучастниците на Патриция ще започне да се хвали за своя невероятен успех. За съжаление се хвали на грешния човек и той бързо се обажда в полицията. Започва подслушване, което ще доведе до още по-големи проблеми и накрая през 1998 г. ще има ново дело за убийство.

Докато Патриция отрича, че е плащала сумата от 365 000 долара за убийството, но нейните съучастници са на друго мнение и ще разказват всичко в детайли. Най-накрая и самата тя ще е готова да признае всичко, което наистина се е случило и крайният резултат по никакъв начин не е положителен, при това за никого. Най-накрая дори ще заяви, че извършеното престъпление си е заслужавала всяка лира. Наричат я „Черната вдовица“ и я осъждат на 29 години в затвора. През 2011 г. и предлагат да я пуснат под гаранция, но тя отказва, защото никога не е работила през целия си живот, за да започне точно сега. През 2014 г. е освободена и работи в бижутерски магазин на име Бозарт. Пред камерата признава, че е имала нужда от убиец, защото очите ѝ не били толкова добри и щяла да пропусне.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име