Intrigi.bg Актуално Ченгета отсвириха Бойко Рашков

Ченгета отсвириха Бойко Рашков

583
0

В началото на септември вицепремиерът бе категоричен: служителите на „Пътна полиция“ вече да не се правят на партизани, докато изпълняват задълженията си по спазване на Закона за движение по пътищата.

Заповедта бе публикувана на сайта на парламента като отговор на въпрос от депутата от „Демократична България“ Мартин Димитров към силовия министър относно практиката, позната още като „криене по храстите“ с цел да изненадат водачите, изскачайки пред тях в последния момент.

Рашков нареди още както катаджиите, така и техните служебни коли да бъдат на видими места, докато изпълняват задълженията си по контрол на скоростта.

Министърът на вътрешните работи иска от КАТ и да не се извършват „безцелни“ проверки, като превозни средства и граждани се спират в предвидените от закона случаи.

Според Рашков нарушителите, които създават предпоставки за възникване на инциденти, трябва „да бъдат изваждани от транспортните потоци“.

В заповедта на министъра пише още, че контролът на скоростта трябва да се извършва на места, характеризиращи се с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия.

За служителите на КАТ, които не спазват заповедите се очакват дисциплинарни наказания. Остава да видим дали катаджията-партизанин от снимката ще бъде принуден да спазва заповедта на Бойко Рашков.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име